De operatie

Er is hoop voor Ygersi. Een operatie is mogelijk waarna Ygersi weer normaal kan lopen. Deze operatie is noodzakelijk om Ygersi een betere toekomst te geven.

Operatie in Nederland uitgevoerd
Begin oktober kwam Ygersi, samen met zijn moeder Valbona aan in Nederland. Op 11 oktober werden een ST-scan en röntgenfoto’s gemaakt. En Harrie, Ygersi en Valbona brachten een bezoek aan de Orthopedisch Chirurg die Ygersi gaat opereren. Vervolgens is Ygersi nog bij de afdeling POS (Pre Operation Screening) onderzocht en zijn de nodige vragen gesteld. Er waren gelukkig geen belemmeringen voor de operatie die 23 oktober is uitgevoerd.

Verloop operatie
De operatie heeft ruim drie uur geduurd. Gelukkig kon de chirurg daarna vertellen dat de operatie was geslaagd. Maar alle opties die nodig waren om de heup maximaal te herstellen, zijn uitgevoerd. Het is dan ook een zeer gecompliceerde heupoperatie geworden, waarbij het bekken aan de rechterkant is los gezaagd en naar buiten gekanteld. Verder is de bovenkant van het dijbeen doorgezaagd en is de kop van het dijbeen naar binnen gekanteld. Hiervoor zijn drie incisies gemaakt om deze handelingen te kunnen realiseren.

Revalidatie
Na vijf dagen ziekenhuis, mocht Ygersi naar huis. Daarna heeft hij een intensief revalidatie-traject gehad. Doordat Ygersi met zijn rechtervoet altijd op zijn tenen liep, heeft hij een spitsvoet ontwikkeld. Zijn kuitspier is te kort en de voetheffers zijn erg zwak. Twee fysiotherapeuten zijn begonnen met het mobiliseren van de voet en enkel.

Terug naar Albanië
Inmiddels is Ygersi samen met zijn moeder terug in Albanië waar hij verder fysiotherapie krijgt. Het huisje waar Ygersi samen met zijn familie woont is alleen aan vervanging toe. Daarom willen we nu geld inzamelen om hun onderkomen te verbeteren.

Help je mee?

Help mee!

U kunt Ygersi op verschillende manieren helpen. Doneer een bedrag, woon een evenement bij of koop een product waarvan de winst volledig ten goede komt aan dit project.