Ervoor zorgen dat Ygersi geopereerd kan worden, is een groot project. Dat kunnen we niet alleen. Daarom hebben we organisaties gezocht die ons hierin kunnen ondersteunen. Die hebben we gevonden, namelijk de Vrije Evangelische Gemeente De Ark in Geldermalsen en de Catholic Mission of Suç in Albanië.

Vrije Evangelische Gemeente (VEG) ‘De Ark’

VEG ‘De Ark’ is een vrije evangelische gemeente in Geldermalsen en bestaat uit een groep mensen die elkaar gevonden heeft in het geloof in God. Iedere zondag is er een samenkomst om samen te leren uit de Bijbel, te bidden en God te prijzen. Ook zijn er regelmatig activiteiten voor kinderen en jongeren.

Doordeweeks zijn er ook activiteiten zoals samen bidden en in kleinere groepen doorpraten over teksten uit de Bijbel.

Het doel van VEG ‘De Ark’ is om Gods liefde voor mensen uit te dragen. Dat betekent naar mensen dichtbij, maar ook naar de mensen buiten de gemeente. Anders gezegd ‘Eén in Jezus’ te zijn.

ANBI-status

Per 1 januari 2008 heeft de Belastingdienst de VEG ‘De Ark’ aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat de giften aan de VEG onder reguliere voorwaarden aftrekbaar zijn van uw inkomsten- of vennootschapsbelasting. De giften voor dit project zijn daarmee ook onder dezelfde voorwaarden aftrekbaar.

Op de website van de Belastingdienst kunt u de ANBI-vermelding controleren. U vindt de VEG geregistreerd onder RSIN nummer 818677478.

Catholic Mission of Suç

In het bisdom Rreshen (Albanië) staat een katholieke missiepost. Met als doel om haar boodschap van liefde en begrip voor andere mensen te verspreiden. Deze missiepost, in Burrel-Suç, zorgt voor naschoolse opvang van kinderen uit arme gezinnen. De kinderen krijgen voorlichting, ontvangen een warme maaltijd en de missiepost organiseert activiteiten voor hen.

Camping

De missiepost runt ook een camping ‘Oasi alla Chiesa’ (vertaald: ‘Oase van de kerk’). Deze toeristische activiteit zorgt voor werk in het bergachtige maar arme gebied. Extra werkgelegenheid en inkomsten zijn dan ook erg welkom. Maar de missiepost wil nog meer betekenen voor deze omgeving. Zo maken ze ontmoetingen mogelijk tussen verschillende mensen en culturen. En ze delen kennis over de plaats, de mensen en de tradities om zo meer begrip te creëren. Onder andere door te laten zien hoe missiewerk mogelijk is op het gebied van onderwijs en op sociaal vlak.

Jonge Albanezen

De missiepost werkt ook samen met de vereniging van jonge Albanezen: ‘F.A.S. (Formazione, Animazione, Sensibilizzazione)… per lo Sviluppo’. Wat deze naam wil zeggen? De naam zegt wat de vereniging doet: ondersteunen op gebied van vorming, opvang en voorlichting voor verdere ontwikkeling van jonge Albanezen.

Met de campingactiviteiten hoopt de missiepost geld in te zamelen voor deze activiteiten. Het is werkelijk een fantastische omgeving. Bekijk de website van de camping hier.